Interaktivní paronama:

Regionální produkty

Mlékárna Otinoves

Home > Regionální produkty > Držitelé značky > Mlékárna Otinoves

Mlékárenská tradice na Drahanské vrchovině začala založením mlékařského družstva v roce 1927. V současné době je tedy Mlékárna Otinoves pokračovatelem 80-ti leté tradice mlékárenství a výroby mléčných výrobků na Drahanské vrchovině. Mléko pochází z veterinárně kontrolovaných zdrojů, z území Chráněné krajinné oblasti Moravský kras a z Drahanské vrchoviny. Hlavním produktem Mlékárny Otinoves je přírodní plísňový sýr NIVASýr vyniká jemnou a zároveň pikantní chuti. Vyrábí se podle osvědčených receptur již od roku 1963. Základní surovinou pro výrobu sýru je pasterované plnotučné mléko, dále se používá ušlechtilá plíseň, sýřidlo, smetanový zákys a sůl. Výroba probíhá ve speciálních výrobnících a následné zrání sýrů pokračuje po dobu 5 týdnů v prostorách s přesně danými klimatickými parametry.  Doporučuje se NIVU servírovat jako chuťovku na závěr stolování ve společnosti červených extraktivních vín na bázi Cabernet Sauvignon nebo Merlot.




Tento projekt byl spolufinancován z prostředků Programu LEADER ČR.